Vårens aktiviteter i Glädjens Källa

I skrivande stund knarrar det under fötterna när man går utomhus, kinderna är rosiga av isig vind och de få timmarna av ljus är ibland klart och vackert. Våren är inte här än, men vi på Glädjens Källa vill berätta om allt som vi hittills planerat in under ”vårterminen”.

Fysiska träffar på Kristinehovsgården
17 januari är första träffen detta år. Vi träffas sedan onsdagar, ojämna veckor och tiden är 18.00-20.00. Vi släpper in cirka kvart, tio i sex och dörren stängs 18.10. Schemat är som vanligt; guidad meditation, gående meditation, tyst meditation, tepaus och gemenskap, vi läser en text ur en bok eller läser de 5 mindfulnessövningarna och avslutar med delning/sharing. Du kan läsa mer om kvällarna här på hemsidan. För att vi ska kunna betala hyran och andra omkostnader ser vi fram emot att man swishar 100 kr om möjligt. QR-kod finns på plats i lokalen.

Online/zoomträffar
Glädjens Källa fortsätter bjuda på onlinemeditation en gång i månaden under våren. Ett par av dessa tillfällen kommer sister Thieu Nghiem (en nunna i Finland) att medverka som lärare.  Hon är alltid mycket uppskattad och undervisar på engelska. Titta i kalendern på förstasidan på hemsidan för att se när zoomträffarna är. Där står också när Sr Thieu kommer; 12 februari och 15 maj. Tiden är 19.00-20.00.

Retreater 2024
Glädjens Källa håller retreat på Hellasgården den 25-26 maj med Jem som lärare. Vi kommer att maila ut information senare i vår och hur man kan anmäla sig. Maila oss på kontakt@gladjenskalla.se om du inte har varit i kontakt med oss tidigare. Har du varit på någon av våra träffar eller retreats så finns du på vår maillista.
Vi erbjuder också tre endagsretreater/mindfulnessdagar under våren; 17 februari och 20 april + en i mars vars datum inte är spikat.

Plum Village-traditionen Sverige är en förening för mindfulness, zen och buddhism i zenmästaren Thich Nhat Hanhs Plum Village-tradition. Plum Village-traditionen Sverige samlar utövare, grupper och verksamheter inom traditionen för att knyta närmare band, göra det lättare att praktisera mindfulness och zen inom Plum Village-traditionen och att arrangera träffar och retreater. Du får gärna bli medlem och stötta utvecklingen av oss i Sverige.

Smile 🙂