"Verklig Kärlek"

2-dagars stadsretreat i Hellasgården, Stockholm.

30 april - 1 maj 2022

Stadsretreat på Hellasgården 30/4 - 1/5

Välkomna till en två dagars stadsretreat på temat “Verklig Kärlek”, 30 april- 1 maj 2022. Denna retreat leds av Dharmaläraren och ex-munken Jem/ Chan Phap Ho. Platsen för retreaten är Hellasgården, som är belägen i vacker natur strax utanför Stockholm.

Tema och innehåll
På denna retreat kommer undervisningen att fokusera på Brahma Viharas – de fyra medvetandetillstånden av kärlek; kärleksfull vänlighet, medkänsla, delad glädje och jämnmod/inkluderande. Dessa har kompletterats med aspekterna tillit och respekt, av Thich Nhat Hanh. Förståelse och kärlek är ett sätt att beskriva vår andliga väg. Vi kommer att titta på hur dessa samspelar och beror på varandra. 

Brahma Viharas
Brahma Viharas

I meditation-sittande, gående, stående och liggande- kommer vi att fördjupa vårt lugn och vår kapacitet att omfamna svårigheter och hinder och nära glädje och kärlek i våra hjärtan. 

Vår lärare Jem

Chan Phap Ho
Chan Phap Ho

Jem är elev till Zenmästaren Thich Nhat Hanh och har levt som munk i dennes tradition - Plum Village Community of Engaged Buddhism - i 18 år, i Frankrike och Kalifornien. 2010 fick han ta emot överföring som Dharmalärare i traditionen av Thich Nhat Hanh. Under sina år som munk träffade och undervisade han många människor som sökte utveckling och guidning i sina liv. Han besökte också Stockholm flera gånger och har undervisat på några mycket uppskattade retreater här tidigare.

Hösten 2018 drabbades Jem själv av en livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Han var tid denna tid abbot på Deer Park Monastery i Kalifornien. Denna händelse fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter. Sedan 2020 lever Jem återigen i Sverige där han har vigt sitt liv åt att verka som Dharmalärare.

Hellasgården
Hellasgården är belägen i Nackareservatet, strax utanför Stockholm.
Här är vi i vacker natur med närhet till både skog och sjö. Hellasgården nås enkelt med SL-buss från Slussen. Busstider och biljetter hittar du i SL-appen. Bussresan tar drygt 15 minuter. För den som åker bil finns gott om parkeringsplats.

Praktisk information
Pris: Priset för retreaten är 1250 kronor. Det inkluderar undervisning, lokal, kaffe/te och frukt samt ett lättare mellanmål på eftermiddagen.

Schema: Är ännu inte helt klart, men räkna med att vi håller på cirka kl 9.30 till 17 båda dagarna.

Lunch: Att äta tillsammans är del av vår mindfulnesspraktik, och därför behöver du ta med dig egen vegetarisk lunch båda dagarna. Eftersom vi inte har tillgång till kök eller köksutrustning, så behöver det vara något som du inte behöver värma. Du behöver också ta med dig egna bestick. 

Övrig att ta med: Vi kommer att tillbringa tid utomhus så ta med dig kläder efter väder och något att sitta på utomhus. Ta även med dig meditationskudde eller pall samt underlag om du har. Behöver du låna finns ett begränsat antal kuddar och underlag att tillgå. Hör av dig till oss i så fall.

Anmälan:

Klicka nedanför och fyll i formuläret. Betala sedan in avgiften snarast till Icabanken 9272-240 01 89 för att vara säker på att få en plats eftersom deltagarantalet är begränsat. OBS: Skriv ditt namn som meddelande när du gör betalningen.

Frågor?

Om du har frågor kan du maila oss på kontakt@gladjenskalla.se