"Peace is every step"

 

Vårretreat på Drakudden utanför Stockholm

Välkommen till vårens retreat ledd av munken Phap Ho, abbot på Deer Park Monastery.

Vi är stolta att kunna erbjuda ett 3-dygnsretreat på Drakudden, en charmig kursgård med sjötomt beläget vid Säbyholmsviken, endast 4o minuter med bil från centrala Stockholm. Den stora byggnaden på bilden ovan har en rymlig matsal med underbar utsikt över Mälaren. I anslutning till den har vi en enskild sal, med samma utsikt, för meditation och undervisningarna. I en enskild byggnad finns sängplatser för 51 personer.

Observera: Retreaten är nu fullbokad men du kan fortfarande anmäla dig, vi skriver då upp dig på vår väntelista. 

Phap Ho

Huvudlärare för retreatet är munken Phap Ho - Broder Jerker som föddes i Stockholm 1972. Han har utövat meditation sedan han gick på universitetet. Han ordinerades som munk av Thich Nhat Hanh i 2003. Sedan 2006 bor han i Deer Park Monastery, Kalifornien, där han är abbot. Broder Jerker har med sig munkar och nunnor från Plum Village i Frankrike. Förutom munken Dai Giac kommer Syster Trana och Syster Minh Chi. Retreatet hålls på svenska och engelska.

Dai Giac

På retreten är också munken Dai Giac från Schweiz. Tidigare har han arbetat som mekaniker och med konstterapi. 2012 ordinerades han och lever och praktiserar nu i klostret Plum Village i Frankrike. Gai Giac målar och mediterar mycket och utforskar de intuitiva sidorna av praktiken.

"Peace is every step"

Temat ”Peace is every step” tar upp hur vår gemensamma energi påverkar oss alla; hur acceptans, medkänsla och ett klart sinne skapar mentalt utrymme och nya perspektiv på egna men också världens svårigheter.

Upplev glädjen, stillheten och gemenskapen i zen-buddhistisk mindfulness. Retreatet ger dig tillfälle att fördjupa dig i meditation och mindfulness. Under tre dagar kommer vi bland annat öva på att omvandla stress och utmaningar, under ledning av erfarna munkar och nunnor.

Mindfulness

Vi övar på att praktisera mindfulness i alla aktiviteter – när vi äter, promenerar, förbereder mat, sitter och mediterar eller bara njuter av en kopp te i andras sällskap. Vi lägger stor vikt vid ”working meditation” – att tillsammans förbereda mediationssalen, måltider och städa – vilket ger en unik möjlighet att öva på att behålla en lugn och närvarande känsla i arbete.

Anmälan

Pris: 3100 SEK; alla aktiviteter samt måltider och logi ingår. Klicka på "Till Anmälan" nedan och följ sedan instruktioner för anmälan. Nu när retreaten är fullbokad skriver vi istället upp dig på väntelistan.

Vid återbud senast 11 mars 2018, betalas hela summan tillbaka.

----

Tack alla 60 deltagare som kom på vårtretreat. Underbara dagar!