Vakna upp till livets under. 

En mindfulnessretreat i Plum Village-traditionen

Helgretreat med Jem, Chan Phap Ho

Stadsretreat på Hellasgården 25/5 - 26/5

Välkomna till en två dagars stadsretreat på temat “Vakna upp till livets under”, 25 maj- 26 maj 2024. Denna retreat leds av Dharmaläraren och ex-munken Jem/ Chan Phap Ho. Platsen för retreaten är Hellasgården, som är belägen i vacker natur strax utanför Stockholm.

Sist vi hade ett retreat på Hellasgården blev det fullbokat snabbt. Vi har enbart cirka 25 platser.

Tema och innehåll

På denna retreat kommer undervisningen att fokusera på Den ädla åttafaldiga stigen, som Buddha lärde ut. Denna stig genomsyras av medveten närvaro och vänlighet. Den ger oss sätt att reflektera över våra idéer om oss själva och livet och våra handlingar och deras följder. Vi får möjlighet att dela och reflektera i mindre grupper kring vår praktik och våra liv.

I meditation-sittande, gående, stående och liggande- kommer vi att fördjupa vårt lugn och vår kapacitet att komma i kontakt med det vackra, goda och sanna som finns inom oss och omkring oss. Med gående meditation i naturen och qigongövningar kan flödet inom oss tillta och vi kan uppleva att vi balanseras och grundas på djupet.

Vi utforskar olika aspekter inom oss som hjälper oss att se klarare på orsaker till lidande och lycka i livet. Vakna upp och bli medveten om livets under att vi finns till just nu.

”Vi är alla värda att känna oss lyckliga och trygga, att känna oss älskade. Vi är alla värdefulla med de unika egenskaper och gåvor vi besitter bara genom att vara oss själva”, säger Jem.

Vår lärare Jem

Jem är elev till Zenmästaren Thich Nhat Hanh och har levt som munk i dennes tradition - Plum Village Community of Engaged Buddhism - i 18 år, i Frankrike och Kalifornien. 2010 fick han ta emot överföring som Dharmalärare i traditionen av Thich Nhat Hanh. Under sina år som munk träffade och undervisade han många människor som sökte utveckling och guidning i sina liv. Han besökte också Stockholm flera gånger och har undervisat på några mycket uppskattade retreater här tidigare.

Jem
Jem

Hösten 2018 drabbades Jem själv av en livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Han var vid denna tid abbot på Deer Park Monastery i Kalifornien. Denna händelse fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter. Sedan 2020 lever Jem återigen i Sverige där han har vigt sitt liv åt att verka som Dharmalärare.

Hellasgården
Hellasgården är belägen i Nackareservatet, strax utanför Stockholm.
Här är vi i vacker natur med närhet till både skog och sjö. Hellasgården nås enkelt med SL-buss från Slussen. Busstider och biljetter hittar du i SL-appen. Bussresan tar drygt 15 minuter. För den som åker bil finns gott om parkeringsplats.

Praktisk information
Pris: Priset för retreaten är 1450 kronor. Det inkluderar undervisning, lokal, kaffe/te och frukt samt ett lättare mellanmål på eftermiddagen.

Schema: På lördagen börjar vi från kl 09.30 med att anmäla sig på plats och installera sig. Programmet börjar kl 10.00 och vi slutar kl 17.00.
På söndagen börjar programmet 09.30 och avslutar 16.30. 

Lunch: Att äta tillsammans är del av vår mindfulnesspraktik, och därför behöver du ta med dig egen vegetarisk lunch båda dagarna. Eftersom vi inte har tillgång till kök eller köksutrustning, så behöver det vara något som du inte behöver värma. Du behöver också ta med dig egna bestick. 

Övrig att ta med: Vi kommer att tillbringa tid utomhus så ta med dig kläder efter väder och något att sitta på utomhus. Ta även med dig meditationskudde eller pall samt underlag om du har. Behöver du låna finns ett begränsat antal kuddar och underlag att tillgå. Hör av dig till oss i så fall.

Anmälan:

Klicka på gula knappen nedan för att anmäla dig.

Frågor?

Om du har frågor kan du maila oss på kontakt@gladjenskalla.se