Vårretreat på Drakudden 2019 utanför Stockholm

Välkommen till vårens retreat ledd av munken Phap Tien, Dharmalärare i Plum Village

The retreat will be in English. If you want information in English, please e-mail us: kontakt@gladjenskalla.se

Efter det lyckade, fullbokade retreatet på Drakudden våren 2018 känns det fantastiskt att kunna bjuda in till ett retreat på kursgården också i vår. Det kommer att vara ett 3-dygnsretreat från 4-7 april. Retreatet hålls på engelska av munken Broder Phap Tien och 2 andra munkar från Plum Village i Frankrike.

Retreatet är fullt. Du kan anmäla dig och hamnar då på väntelista. Om någon skulle bli sjuk eller få förhinder i sista minut, meddelas du om du kan få en plats och kan då betala. Men betala inget innan dess. 

Drakudden är en charmig kursgård med sjötomt beläget vid Säbyholmsviken, endast 4o minuter med bil från centrala Stockholm. Den stora byggnaden på bilden ovan har en rymlig matsal med underbar utsikt över Mälaren. I anslutning till den har vi en enskild sal, med samma utsikt, för meditation och undervisningarna. I en enskild byggnad finns sängplatser för 51 personer.


Br. Phap Tien med två andra munkar

Br. Phap Tien har bott 9 år i Plum Village och är erfaren Dharmalärare. Han kommer leda retreatet på engelska tillsammans med munkarna Br. Phap Kha (vietnamesisk) och Br. Dao Sinh (fransk) från Plum Village.

Br. Phap Tien´s hälsning till oss: "My name is br Phap Tien. Dharma Progress. I love music but I cannot sing and play. I love nature and arts. I love playing kungfu also". Vill du se ett dharmatalk av denna munk med ett stort leende kan du göra det här.

Br. Dao Sinh´s hälsning till oss: "Vitality is my name. I am French. I love nature and music. Doing gardening and landscaping is my pleasure." Här kan du se en video när han har ett dharmatalk (på franska) för barn i Plum Village.

Br. Phap Kha´s hälsning till oss: "My name is Dharma Possibility. I am really happy as a monk. I love music and singing, also play football. I ordained when I was 15 years old. I really enjoy mountain and snow. For me friendship is the most important for me." Han har skrivit en fin text med titeln "The Eyes" på WakeUp´s hemsida. Du kan läsa den här.

Årets tema: "Being peace - Cultivating a peaceful body and mind"

Upplev glädjen, stillheten och gemenskapen i zen-buddhistisk mindfulness. Retreatet ger dig tillfälle att fördjupa dig i meditation och mindfulness. Under tre dagar kommer vi bland annat öva på att omvandla stress och utmaningar, under ledning av erfarna munkar.

Vi övar på att praktisera mindfulness i alla aktiviteter – när vi äter, promenerar, förbereder mat, sitter och mediterar eller bara njuter av en kopp te i andras sällskap. Vi lägger stor vikt vid ”working meditation” – att tillsammans förbereda meditationssalen, måltider och städa – vilket ger en unik möjlighet att öva på att behålla en lugn och närvarande känsla i arbete.

Detta är inte ett heltyst retreat. Vi praktiserar dock under tystnad från cirka klockan 20 på kvällen till efter frukost dagen efter. I år har vi valt att ha retreatet barnfritt. 

Anmälan

Pris: 3300 SEK; alla aktiviteter samt måltider och logi ingår. Klicka på "Till Anmälan" nedan och följ sedan instruktioner för anmälan. Retreatet 2018 blev snabbt fullbokat.

Många upplever att mindfulnessträning bidrar positivt till deras hälsa men vi uppmanar alla att fortsätta eventuell medicinsk behandling även under retreaten. Om din mentala eller fysiska ohälsa kan påverka din vistelse, berätta för oss och fråga din läkare om det passar att delta på en retreat med oss.