The way out is in

Mindfulnessretreat ledd av broder Thay Phap An och syster Song Nghiem.

Vinterretreat på Drakudden 2023 utanför Stockholm

Äntligen - vi är tillbaka med en retreat på Drakudden. Det kommer att vara ett 3-dygnsretreat från 23-26 februari. Retreatet hålls på engelska. Retreatet leds av broder Thay Phap An och syster Song Nghiem, med medföljande monastiker från EIAB, Thich Nhat Hanhs center i Tyskland.

The retreat will be in English. You can read more about the retreat here.

Drakudden

Drakudden är en charmig kursgård med sjötomt beläget vid Säbyholmsviken, endast 4o minuter med bil från centrala Stockholm. Den stora byggnaden på bilden ovan har en rymlig matsal med underbar utsikt över Mälaren. I anslutning till den har vi en enskild sal, med samma utsikt, för meditation och undervisningarna. I en enskild byggnad finns sängplatser i rum som man delar med andra.

 

Broder Thay Phap An och syster Song Nghiem

Vi är glada att få ha broder Thay Phap An och syster Song Nghiem från Plum Village- centret i Tyskland, som våra lärare på retreaten. De har sedan ett antal år lett Rosensanghans i Göteborg mycket uppskattade höstretreat. De har båda gedigen och lång erfarenhet att leda internationella retreater och event tillsammans.

Thay Phap An är en av Zenmästaren Thich Nhat Hanhs äldsta monastiska elever och även syster Song Nghiem har praktiserat som monastiker och Dharmalärare, ordinerad av Thich Nhat Hanh, under många år. De förmedlar Dharma med stor värme och praktisk tillämpning, grundad i deras egen djupa praktik och kunskap. De är erfarna utövare och lärare i qi gong och leder tillsammans qi gong-övningar under retreaten. Detta brukar vara mycket uppskattat på deras reteat.

Årets tema: "The way out is in"

Upplev glädjen, stillheten och gemenskapen i zen-buddhistisk mindfulness. Retreatet ger dig tillfälle att fördjupa dig i meditation och mindfulness under ledning av erfarna munkar och nunnor.

Vi övar på att praktisera mindfulness i alla aktiviteter – när vi äter, promenerar, förbereder mat, sitter och mediterar eller bara njuter av en kopp te i andras sällskap. Vi lägger stor vikt vid ”working meditation” – att tillsammans förbereda meditationssalen, måltider och städa – vilket ger en unik möjlighet att öva på att behålla en lugn och närvarande känsla i arbete.

Detta är inte ett heltyst retreat. Vi praktiserar dock under tystnad från cirka klockan 20 på kvällen till efter frukost dagen efter. I år har vi valt att ha retreatet barnfritt. 

Anmälan

Pris: 3750 SEK; alla aktiviteter samt måltider och logi ingår. Klicka på "Till Anmälan" nedan och följ sedan instruktioner för anmälan. Retreaten 2018 och 2019 blev snabbt fullbokade!

Många upplever att mindfulnessträning bidrar positivt till deras hälsa men vi uppmanar alla att fortsätta eventuell medicinsk behandling även under retreaten. Om din mentala eller fysiska ohälsa kan påverka din vistelse, berätta för oss och fråga din läkare om det passar att delta på en retreat med oss.