Mindfulnessdag i Stockholm 25 november

Med glädje erbjuder vi nu en av våra populära mindfulnessdagar på Kristinehovsgården i Stockholm. En stund för meditation, avslappning och gemenskap. Vi har plats för drygt 20 deltagare och det brukar bli fullbokat fort.

Mindfulnessdagar är ett viktigt inslag i praktiken inom Plum Villagetraditionen. Det är en heldag då vi praktiserar mindfulness genom olika övningar enligt vår tradition, en dag för återhämtning och vila. Genom att vi övar tillsammans i gemenskap hjälper vi varandra att få ut mesta möjliga av dagen. Vi får med oss energi som kan fortsätta genomsyra de kommande dagarna och hålla vår praktik levande.

Schema och tider

  • Guidad sittande meditation
  • Gående meditation inomhus
  • Mindful eating, 5 contemplations 
  • Djupavslappning 
  • Medvetna rörelser
  • Tyst meditation 
  • Te-stund, läsning och sharing/delning

Datum: lördagen 25 november

Tid: kl 10.45-16.00. 

Observera att du behöver vara på plats kl 10.45, då vi öppnar dörren, för att hinna installera dig i meditationssalen. Meditationen startar 11.00. 

Plats: Kristinehovsgården på Södermalm i Stockholm

Gården består av tre hus som på mobil- och internetkartor går under namnet Kristinehovs Malmgård. Vi hyr den högra flygeln på gården, med skylten Kväkargården.

Måltid och att ta med

Lunch. För att vi ska få så mycket tid som möjligt att praktisera under dagen; ta med egen lunch som inte behöver värmas. (Det tar helt enkelt för lång tid för 20 personer att värma sin mat.) Måltidsdricka, te och frukt bjuder vi på.

Sittkudde. Om du har meditationskudde får du gärna ta med den. 

Yogamatta/liggunderlag för att kunna ligga ner på golvet vid Djupavslappning. 

Tjocka sockor el, dyl. eftersom golvet kan vara lite kallt 

Vattenflaska kan vara smidigt.

Parfym- och nötfritt

För att respektera allergier vill vi göra dig uppmärksam på att inte bära parfym eller starkt parfymerad kräm el. liknande samt inte ta med dig nötter (mandel, jordnötter, sesamfrön).

Anmälan och pris

Skicka ett mail till kontakt@gladjenskalla.se om att du vill komma. Du får då ett mail med ett telefonnummer för att swisha avgiften. Skriv Mindfulnessdag som meddelande. Du är anmäld när du swishat.

Pris: 250 SEK. I priset ingår undervisning, te och frukt, samt del av dagshyra för gården.

Det känns värdefullt att få samlas och fylla gården med både nya och gamla vänner.

Vi ser fram emot att ses!

Välkommen