Vi läser i boken ”How to relax” på Kristinehovsgården.

Precis som vi har läst i en bok av Thich Nhat Hanh på våra zoomträffar så kommer vi att läsa i boken ”How to Relax” på våra fysiska träffar på Kristinehovsgården.

Varmt välkommen onsdagen 27 oktober klockan 1830, till en sanghakväll på Kristinehovsgården. Förrförra onsdagen var första gången efter uppehållet på grund av Corona. Vi ser fram emot att träffa er igen.

När?
Onsdag 27/10 kl 18.30-20.30

Varje onsdag, ojämn vecka, kommer vi att läsa ur boken ”How to Relax”. Så här beskrivs boken:

I How to Relax delar Zenmaster Thich Nhat Hanh inspiration och tydliga, enkla anvisningar för att utforska mindfulness-meditation. Med avsnitt om healing, befrielse från nonstop-tänkande, omvandling av obehagliga ljud, ensamhet, att vara ifred mm, inkluderar How to Relax meditationer för att hjälpa dig att uppnå fördelarna med avslappning oavsett var du är. Fickstorlek med tvåfärgade sumi-bläckritningar genomgående av den berömda konstnären Jason DeAntonis, How to Relax är perfekt för noviser inom meditation, såväl som för dem som vill fördjupa sin andliga övning.

Några saker att förhålla sig till – angående Corona:

Eftersom Covid-19 fortfarande finns i vår samhälle, så följer vi såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför gäller:

  • Stanna hemma om du är sjuk, känner förkylningssymtom eller liknande.
  • För allas bästa och trygghet, vill vi att du är fullvaccinerad för att delta. Det går helt enkelt inte att hålla avstånd på ett bra sätt i lokalerna.

Te-stunden som vi brukar ha kommer att vara lite mer strukturerad för att vi inte ska trängas i köket. Vi uppmuntrar er också att utnyttja hela lokalen för att ha mindful samtal.

Några saker att förhålla sig till – angående tider:

  • Ytterdörren kommer att vara öppen en stund innan, för att kunna komma in och hänga av sig ytterkläder i kapprummet samt gå på toalett. 
  • Klockan 18.30 öppnas dörren in till meditationsrummet, som är iordningställt. 
  • Vi praktiserar Noble Silence (tystnad) när vi tar vår plats och sätter oss i väntan på att den guidade meditationen ska börja. 
  • Klockan 18.40 låses ytterdörren, vilket innebär att om du kommer senare kommer du inte in. Detta införs till hänsyn till oss som påbörjat den guidade meditationen, samt att vi har värdesaker i kapprummet.

Schema för kvällen:
Guidad sittande meditation (20-30 min).
Gående meditation (ca 5 min)
Tyst sittande meditation (ca 15 min)
Te-stund
Läsning ur How to Relax av Thich Nhat Hanh
Sharing/delning. 

Var?
Kristinehovs Malmgård, Södermalm

Hitta till gården
Gården består av tre hus som på mobil- och internetkartor går under namnet Kristinehovs Malmgård. Vi hyr den högra flygeln på gården, med skylten Kväkargården.  

Tunnelbana: Hornstull, uppgång Högalidsparken/Hornsbruksgatan; 2 min. gångväg.

Adress: Kristinehovsgatan 2Sök på mobilen: Kristinehovs Malmgård

Dana

Eftersom vi behöver betala hyra, vill vi uppmuntra alla som kommer till gården att ge dana/en gåva på en summa som känns bra utifrån dina möjligheter. Om du vill kan du göra det innan du kommer. Skriv Dana.

Onsdagen 27 oktober, på Kristinehovsgården, börjar vi läsa i boken "How to relax"