Äntligen onsdagsträff på gården, 13/10. Viktig info.

Kära gamla och nya vänner!

Det känns fantastiskt att tillslut ha möjlighet att bjuda in till en onsdagsträff på Kristinehovs Malmgård på Södermalm i Stockholm. Visst känner vi gemenskap på Zoom (vilket vi fortsätter med på onsdagar, jämna veckor), men att samlas IRL är ändå ett steg närmre vår inre gemensamma Buddha. Skämt å sido…

Eftersom Covid-19 fortfarande finns i vår samhälle, så följer vi såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför gäller:

  • Stanna hemma om du är sjuk, känner förkylningssymtom eller liknande.
  • För allas bästa och trygghet, vill vi att du är fullvaccinerad för att delta. Det går helt enkelt inte att hålla avstånd på ett bra sätt i lokalerna.

Te-stunden som vi brukar ha kommer att vara lite mer strukturerad för att vi inte ska trängas i köket. Vi uppmuntrar er också att utnyttja hela lokalen för att ha mindful samtal.

När?
Onsdag 13/10 kl 18.30-20.30

Några saker att förhålla sig till:

  • Ytterdörren kommer att vara öppen en stund innan, för att kunna komma in och hänga av sig ytterkläder i kapprummet samt gå på toalett. 
  • Klockan 18.30 öppnas dörren in till meditationsrummet, som är iordningställt. 
  • Vi praktiserar Nobel Silence (tystnad) när vi tar vår plats och sätter oss i väntan på att den guidade meditationen ska börja. 
  • Klockan 18.40 låses ytterdörren, vilket innebär att om du kommer senare kommer du inte in. Detta införs till hänsyn till oss som påbörjat den guidade meditationen, samt att vi har värdesaker i kapprummet.

På onsdag 13/10 kommer vi att läsa De Fem Medvetenhetsövningarna.

Du kan läsa dem här

Schema för kvällen:
Guidad sittande meditation (20-30 min).
Gående meditation (ca 5 min)
Tyst sittande meditation (ca 15 min)
Te-stund
De Fem Medvetenhetsövningarna
Sharing/delning. 

Var?
Kristinehovs Malmgård, Södermalm

Hitta till gården
Gården består av tre hus som på mobil- och internetkartor går under namnet Kristinehovs Malmgård. Vi hyr den högra flygeln på gården, med skylten Kväkargården.  

Tunnelbana: Hornstull, uppgång Högalidsparken/Hornsbruksgatan; 2 min. gångväg.

Adress: Kristinehovsgatan 2Sök på mobilen: Kristinehovs Malmgård

Dana

Eftersom vi behöver betala hyra, vill vi uppmuntra alla som kommer till gården att ge dana/en gåva på en summa som känns bra utifrån dina möjligheter. Om du vill kan du göra det innan du kommer. Skriv Dana.