Mindfulnessdag på Kristinehovsgården 19 november

Välkommen på Mindfulnessdag på Kristinehovsgården den 19 november, klockan 10.45-16.00 

På Kristinehovsgården på Södermalm i Stockholm har sanghan träffats på onsdagar sedan början av 2020. Vi är glada att tillsammans med er få “bo in oss” och sprida glädjefylld energi under en heldag. Gården har en fin innergård och trädgård för en nypa luft i någon paus under dagen. 

Som ett mini-retreat

Mindfulnessdagar är ett viktigt inslag i praktiken inom Plum Villagetraditionen. Det är en heldag då vi tränar att stanna närvarande i mindfulness genom olika övningar i Plum Villagestil. Det är en dag för återhämtning och vila. Genom att vi övar tillsammans i gemenskap hjälper vi varandra att få ut mesta möjliga av dagen. Vi får med oss energi som kan fortsätta genomsyra de kommande dagarna och hålla vår praktik levande.

Schema och tider

Upplägget kommer att vara ungefär detsamma som de uppskattade mindfulnessdagarna vi hade innan pandemin:
• Guidad sittande meditation
• Gående meditation inomhus
• Mindful eating, 5 contemplations
• Djupavslappning
• Qigong 
• Tyst meditation
• Te-stund, läsning och sharing/delning

Datum: lördagen 19 november
Tid: kl 10.45-16.00. 
Observera att du behöver vara på plats kl 10.45, då vi öppnar dörren, för att hinna installera dig i meditationssalen. Meditationen startar 11.00.

Plats: Kristinehovsgården på Södermalm i Stockholm
Gården består av tre hus som på mobil- och internetkartor går under namnet Kristinehovs Malmgård. Vi hyr den högra flygeln på gården, med skylten Kväkargården.

Måltid och att ta med

Lunch. För att vi ska få så mycket tid som möjligt att praktisera under dagen; ta med egen lunch som inte behöver värmas. (Det tar helt enkelt för lång tid för 20 personer att värma sin mat.) Måltidsdricka, te och frukt bjuder vi på.
Sittkudde. Om du har meditationskudde får du gärna ta med den. 
Yogamatta/liggunderlag för att kunna ligga ner på golvet vid Djupavslappning.
Tjocka sockor el, dyl. eftersom golvet kan vara lite kallt 
Vattenflaska kan vara smidigt.

Parfym- och nötfritt

För att respektera allergier vill vi göra dig uppmärksam på att inte bära parfym eller starkt parfymerad kräm el. liknande samt inte ta med dig nötter (mandel, jordnötter, sesamfrön).

Anmälan och pris

Skicka ett mail till kontakt@gladjenskalla.se om att du vill komma. Du får då ett mail med ett telefonnummer för att swisha avgiften. Skriv Mindfulnessdag som meddelande. Du är anmäld när du swishat.
Pris: 200 SEK. I priset ingår undervisning, te och frukt, samt del av dagshyra för gården.

Det känns värdefullt att få samlas och fylla gården med vår energi för fortsatta träffar under vintern. Vi ser fram emot att ses!

Välkommen!