Stadsretreat 30 april – 1 maj i Stockholm – Verklig Kärlek

retreat mindfulness stockholm 2022
Hellasgården ligger vid en sjö i Nackareservatet

Vi känner stor glädje att tillslut kunna anordna en retreat. Det är en 2-dagars stadsretreat 30 april – 1 maj på temat Verklig Kärlek. Undervisningen kommer att fokusera på Brahma Viharas – de fyra medvetandetillstånden av kärlek. Vår kära Dharmalärare Jem/ Chan Phap Ho (som ledde vårt första retreat på Drakudden) kommer att leda retreaten. Jem var munk under 18 år.

Äntligen efter två tuffa år, då vi fått ställa in retreater, verkar tillvaron förändrats och vi kan tillslut få samlas och praktisera tillsammans. Det känns härligt att vara tillbaka på Hellasgården, där vi hade en retreat 2017. Hellasgården ligger vid en sjö i Nackareservatet, endast drygt 15 minuter med buss från Slussen i Stockholm.

På denna retreat kommer undervisningen att fokusera på Brahma Viharas – de fyra medvetandetillstånden av kärlek; kärleksfull vänlighet, medkänsla, delad glädje och jämnmod/inkluderande. Dessa har kompletterats med aspekterna tillit och respekt, av Thich Nhat Hanh. Förståelse och kärlek är ett sätt att beskriva vår andliga väg. Vi kommer att titta på hur dessa samspelar och beror på varandra. 

Vi är glada att få hit Jem/Chan Phap Ho som ledde vår första retreat på Drakudden 2018 och varit med flera gånger på våra sanghaträffar på Zoom. Jem (eller ni kanske kommer ihåg honom som Jerker) har stor erfarenhet att undervisa efter att ha varit munk i 18 år.

Denna är en stadsretreat, vilket innebär att man sover hemma eller ordnar eget boende – förslagsvis inne i Stockholm.