Interbeing – Mindfulnessretreat online

24/4 - 26/6 2020 - AVSLUTAT

Vi är jorden,
gåendes på jorden

Ledd av broder Jerker, elev till zenmästare Thich Nhat Hanh

 

Det här är en Online-retreat som pågår från fredag 24/4 kl 19:30 till söndag 26/4 2020, med rejäla pauser både lördag och söndag för till exempel måltider, vila eller egen praktik. Retreatet leds av Broder Phap Ho/Broder Jerker.

Schema

Upplev glädjen, stillheten och gemenskapen i zen-buddhistisk mindfulness. Retreatet ger dig tillfälle att fördjupa dig i meditation och mindfulness. Under helgen kommer vi bland annat att öva på att omvandla stress och utmaningar.

Vi kommer att meditera tillsammans online och lyssna på dharmatal/föreläsningar med Broder Jerker. Vi kommer att ses online för sharing, delande i grupp, där vi får möjlighet att dela med oss av vårt inre samt att öva djupt lyssnande.

Retreatet är ett sätt att ge näring till vår klarhet, mod och medkänsla genom undervisningen om vår naturliga förgänglighet (impermanence) och samvarande (interbeing). Vi kommer lära oss att lyssna till oss själva och varandra, för att öka vår förståelse för vårt eget och andras lidande och lycka. Vi lär oss att ta vår tillflykt till vår andning, våra steg och naturen, så vi kan läka våra svårigheter.

Aktiviteterna under retreaten kommer att ledas på svenska.

 

 

Vår lärare

Brother Phap Ho (Broder Jerker) född och uppvuxen i Stockholm. Han har varit munk sedan 2003, har bott i Plum Village och flyttade till Deer Park Monastery i Kalifornien 2006.

Han erhöll Dharmalärarlampan från Thay (Thich Nhat Hanh) i början av 2010 och har varit (agerande) abbot i Deer Park sedan hösten 2010, där han fortfarande lever och utövar. Han är gladast i naturen och på retreat. Hans liv och utövande har tagit in ny riktning de senaste 1,5 året, med en cancerdiagnos, behandling och läkning.

Broder Jerker kommer att leda denna online-retreat live från en plats här i Sverige. 

Broder Jerker


 

Här är allt du behöver veta

1. Hur du deltar i Online-retreatet

Retreatet startar på kvällen fredagen 24 april och slutar på söndag eftermiddag.

När du anmält dig får du ett välkomstmail med en länk till vårt retreatrum på zoom.

När du följer länken får du möjlighet att ladda ner appen zoom till din dator, android- eller iOS-enhet och sedan öppnas mötesrummet automatiskt. Det går också att välja att gå med direkt från webbläsaren, men det är oftast smidigare att använda appen.

Det kan vara bra att i god tid ladda ner det som kan behövas på din dator eller smartphone. En timma innan vi börjar på fredag kommer det finnas möjlighet att gå in på länken och testa.

För mobiltelefon laddar du ner appen ZOOM Cloud Meetings: Android  eller iPhone

2. Schema

Du kan se vårt schema här.

Varje morgon kommer du att ha ett mail i din inkorg, där vi förklarar vad som kommer att hända under dagen och länkar till både LIVE-aktiviteter och förinspelat material.

3. Lägg till vår epost-adress

För att vara säker på att våra mail inte hamnar i skräpinkorgen kan du lägga till vår epostadress i din kontaktlista.

 

Testa meditation på Zoom med oss redan nu

Det kommer under tiden fram till online-retreaten finnas flera möjligheter att prova på att utöva meditation och sharing online via Zoom. Vi träffas för:

  • Morgonmeditation och sharing måndagar och fredagar kl 6:55 – 8:00
  • Mediation och sharing kvällstid varje onsdag kl 18.30-20.00

Mer information hittar du i vår grupp på facebook: Glädjens Källa (Grupp för sanghan).

Om du har några frågor är du välkommen att skicka ett mail till oss på kontakt@gladjenskalla.se

Vi ser fram mot att ses!


Anmälan

Online-retreaten är kostnadsfri och frivilligt stöd i form av dana är hjärtligt välkommet. Dana är ett sätt att visa tacksamhet för att Broder Jerker leder retreatet och arbetet bakom för att genomföra det.

Du kan skanna QR-koden i din swish-app.

ANMÄLAN ÄR STÄNGD!