Mindfulnessretreat i Mundekulla

30 april - 3 maj 2020

Den här retreaten arrangeras av våra vänner i Småland som är med och arrangerar munkarnas besök i Sverige. 

Under denna helg i vår har vi möjlighet att få ta del av visdomen, glädjen, stillheten och gemenskapen från Plum Villages Zen-buddistiska anda. 3 munkar kommer till vackra Mundekulla och delar med sig av sin värme och visdom, samt för att guida och lära oss om mindfulness och om hur medveten närvaro kan bli ett vackert stöd och berika vårt liv i vardagen.

Under retreaten kommer vi att öva oss på att sakta ner och stanna upp och se på det vi möter i livet på djupet.  Vi övar oss i hur vi kan väva samman mindfulness med våra dagliga sysslor/aktiviteter. Vi praktiserar mindfulnessmeditation genom dagen, medan vi äter, sitter, går, arbetar eller njuter av en kopp te i naturen. Vi kommer fördjupa oss i och belysa olika sätt att hantera våra känslor, tankemönster och begär. Det ges tid för ”sharing”, delande i grupp där vi får en möjlighet att dela med oss och öva djupt lyssnande till oss själva och varandra.

Denna retreat skänker tid för vila, avslappning, meditation, enkelhet, lekfullhet, egentid, tid i gemenskap och stunder i naturen. Detta är inget helt tyst retreat men delar av det kommer vara i tystnad.

Mer information hittar ni hos Mundekulla